Til forsiden Besøg og likeDåb i folkekirkenMeld dig ind i folkekirken

Præstens klumme

Ørkenen og det tørre land skal glæde sig,
ødemarken skal juble og blomstre -
Håbefulde og glædelige ord hører vi fra profeten Esajas ved advent. I år lytter og længes vi efter godt nyt som sjældent før. Efter at Corona-virussen har huseret i et år har der lagt sig en vis træthed, tristhed og angst over os. Vi trænger til gode nyheder og trøsterige ord om, at det bliver godt igen og at vi snart kan vende tilbage til de fællesskaber, festerne, friheden og hele det gode gamle liv, som vi holder så meget af.

Jeg hørte for nylig om en virksomhed, som havde fået ny direktør. Direktøren besluttede sig for at afholde et medarbejdermøde på første dag og medarbejderne var selvsagt spændte på, hvad direktøren havde af gode ideer.
Virksomheden havde det ikke for godt, - og da direktøren indledte med at omtale den usikre situation, - begyndte de alle at frygte det værste: Ville der blive tale om fyringsrunde eller kunne de håbe på en redningsplan for virksomhedens fremtid.
Da begyndte direktøren på sin programerklæring, der rummede den ene idé og vision efter den anden. Han talte med en overbevisning og entusiasme, så medarbejderne til sidst rejste sig og klappede af ham.

Esajas skrev med samme entusiasme, da han gik med godt bud om Messias` komme til mennesker. ”Messias er sendt af Gud”, skrev Esajas, ”og han vil sætte fanger fri, blinde skal se og undertrykte skal møde frihed. De urolige hjerter skal styrkes og suk og klage flygte”. Esajas kom med en programerklæring om en helt ny og anderledes tid, som også vakte klapsalver: Jesus skulle fødes for at vise Guds kærlighed til os.

Et godt budskab i en kold og ængstelig tid, går lige i hjertet. For hverken arbejdstagere,
corona-angste, fattige eller syge sker der nødvendigvis mirakler.
Men tager vi Guds ord til os, lader dem spire og gro, da kan det hænde, at vores skuldre sænkes, at vi føler os frie og at der tændes et håb som bærer os mod lyse tider.

Rigtig glædelig jul

Annette Lyster-Clausen